Etiketten lezen, Pinda-allergie, voedselallergie

Nationaal schoolontbijt 2016: prima te doen met een allergie!

Het Nationaal Schoolontbijt is al 13 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Dit jaar van 7 tot en met 11 november gaan zo’n 520.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op 2.720 scholen. Dat is natuurlijk heel gezellig, maar voor ouders met kinderen met een ernstige voedselallergie wel een speciaal aandachtsmoment. Ben jou zo’n ouder? Met de juiste voorbereiding eet jouw kind ook lekker mee!

Goed voorbereid?

Zijn de leraren van de school op de school van jouw kind goed op de hoogte? Weten zij wat je kind wel en niet mag eten? En weten ze hoe ze in geval van een allergische reactie moeten handelen? Hoe je de mensen op school goed voorbereidt, lees je in mijn blog Goede voorlichting op de school van je kind met voedselallergie

Vandaag las ik een goed artikel over allergie op school, geschreven voor leerkrachten: Een kind met een voedselallergie in mijn klas! Wat nu?

Weten wat ze etenallergenen schoolontbijt.png

Dit jaar heeft de organisatie van het schoolontbijt van de producten die de kinderen tijdens het ontbijt krijgen ook allergenen vermeld. Ik ben daar wel heel erg blij mee. Scheelt me weer zoekwerk in de Appie app of in de winkel! Ik heb nog wel via het contactformulier de vraag gesteld wat ze bedoelen met peulvruchten. Het maakt nog wel uit of het pinda’s of sojabonen zijn. Zodra ik meer weet zal ik het aan deze blog toevoegen. Wil jij ook weten wat ze eten? Kijk dan op de site van het schoolontbijt.

Eet smakelijk bij het Nationaal schoolontbijt!

Antwoord Nationaal Schoolontbijt: Afgelopen dinsdag hebben we uw vraag ontvangen bij het Nationaal Schoolontbijt omtrent de allergenen in brood, met name over de peulvruchten. Dit is bij de leverancier nagevraagd. De peulvruchten als allergenen in brood worden bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten en linzen onder verstaan. Pinda’s en groene peulvruchten als doperwten en sperziebonen zijn officieel peulvruchten maar worden gerekend tot noten in dit geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.