runningtherapie

Lopen om je (weer) goed te voelen

Ik zie uit naar mijn rondje hardlopen van morgenochtend. Niet in de laatste plaats omdat ik niet alleen ga lopen, maar met mijn loopmaatje. Samen lopen maakt lopen vaak nog fijner. Het helpt om echt te gaan lopen. Het is morgenochtend waarschijnlijk rond het vriespunt. Mooi excuus om niet te gaan lopen, toch? Veel te koud! Echter de afspraak staat en dus gaan we lopen. Wat warmer aankleden met een paar loophandschoenen en muts. Die kunnen waarschijnlijk al snel weer uit, want van lopen warm je lekker op.

Ik zie er ook naar uit, omdat ik vandaag de hele dag binnen heb gezeten en gepraat. Ondertussen zag ik op mijn telefoon mijn mailbox volstromen met vragen die ik nog niet kon beantwoorden. Dat levert onrust op en daar wil ik graag zo snel mogelijk weer vanaf. Ik had natuurlijk in plaats van deze blog te schrijven mijn mail kunnen beantwoorden. Dan was de onrust misschien ook wel weg, maar dan mis ik de balans tussen inspanning en ontspanning. Dat gaat even goed, maar niet voor lang. Dus zie ik er naar uit om morgen te gaan lopen. Ik ben dan met mijn lichaam bezig, maar de effecten ervan ervaar ik met name op psychisch gebied. In feite ervaar ik zelf wat Runningtherapie met je doet.

Runningtherapie

Die eigen ervaring met lopen, maakt dat ik me heb laten scholen tot Runningtherapeut. Met Runningtherapie help ik mensen met uiteenlopende psychische problemen en klachten, zoals een burn-out of depressie. Ook als je (nog) geen klachten hebt,  maar een betere balans wilt tussen inspanning en rust, dan kan runningtherapie je daar bij helpen. We starten heel rustig en bouwen op naar een half uur kunnen lopen. Ervaring met hardlopen is dus niet nodig als je Runningtherapie wilt gaan volgen.

Door een rustige duurloop zal zowel je psychische als lichamelijke conditie verbeteren. Je versterkt je hart- en vaatstelsel en daarmee je gezondheid en je brengt vooral ook je gedachten tot rust. Dat regelmatig bewegen door bijvoorbeeld een rustige duurloop (of fietsen) de mens goed doet is wetenschappelijk bewezen. Het brengt een aantal processen in je lichaam op gang die stoffen produceren waardoor je je prettiger gaat voelen. En dat gevoel houdt ook na het lopen nog aan.

Voor wie is runningtherapie?

Kom je niet makkelijk en op eigen kracht tot bewegen? Of twijfel je of hardlopen iets voor je is? Wanneer je last hebt van de volgende verschijnselen kan runningtherapie zeker iets voor je zijn:
• Stress
• Burn-out
• Depressie
• Slecht slapen
• Angst- en paniekaanvallen

Samen lopen

Runningtherapie doe je samen, maar wel met je eigen doelen. Ik loop met kleine groep van 2 tot 4 mensen en op verzoek ook individueel. Door samen te lopen, bouw je structuur op in het lopen. Er is een vast moment in de week (bij voorkeur 2) waarop je loopt. Je loopt zelf nog een tweede of derde keer in de week. Misschien zit er in de groep wel iemand die samen met jou wil lopen. Als derde training of om het na de 12 weken running therapie samen vol te houden.

Loop jij mee? Grote kans dat je er van opknapt! 

Meer informatie over Runningtherapie lees je op 
https://gezondvoorjou.com/runningtherapie/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.