Etiketten lezen, Pinda-allergie, voedselallergie

Begin 2016 goed en volg Voedselallergie Alert

Lees jij net als ik de etiketten op voedingsmiddelen ook zo goed? Alles wordt door mij gescand op noten, pinda’s en of het gemaakt is in een fabriek waar ze werken met deze producten. Alles gecontroleerd en geen sporen? Mooi dan kunnen we dat veilig eten!

Of toch niet? Je kunt nog zo goed de etiketten lezen, maar dan is er altijd nog een klein risico dat het fout gaat. In de voedingsindustrie werken namelijk ook mensen en mensen maken fouten.  Zonder iemand onnodig bang te maken, wil ik je adviseren om op Facebook de pagina te volgen van Voedselallergie Alert. Zij plaatsen alle product recalls als er sprake is van een allergeen in het product dat niet op het etiket vermeld staat. Het gaat om alle allergenen niet alleen noten en pinda’s. Volg je de pagina van het NAN al dan hoef je deze niet per se te volgen. Het NAN levert deze service deelt deze berichten ook op hun eigen pagina.

Delen

En als je de pagina dan toch volgt, deel dan ook de alerts met jouw netwerk. Daarmee kunnen we een hoop leed voorkomen voor mensen die letterlijk doodziek worden door het eten van allergenen.

Voedselallergie Alert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.