Gezondheidstips

Tip om lekker te slapen bij een verstopte neus

Het ene moment lijkt het lente, dan weer winter en de meeste dagen herfst. Om verkouden van te worden. Hier thuis snotteren de dames ook heel wat af. En hoesten. Als ze in bed liggen beginnen de hoestbuien waardoor ze niet in slaap vallen.

Een gesneden ui naast het bed

Ik weet het nog van vroeger. Was ik verkouden dan kreeg ik een ui naast mijn bed. Stinken dat het deed, maar het zal we ergens goed voor zijn geweest. Omdat je neusspray niet te lang moet gebruiken en vaak maar kort werkt, zocht ik naar een andere oplossing. Dan maar die ui van vroeger!

Zodra er een dochter ligt te hoesten of met een verstopte neus in bed ligt, snijd ik een ui en zet die naast haar bed. En het werkt. Ze stoppen al snel met hoesten en ze kunnen lekker de hele nacht doorslapen.

Hoe werkt het?

Hoe komt het toch dat het hoesten stopt en de verstopte neus weer open gaat als er een gesneden ui naast het bed staat? Ik heb flink gezocht met Google, maar veel verder dan “vluchtige stoffen” kom ik niet. Niemand verklaart het, maar het wordt wel op veel sites aangeraden. Gewoon maar doen dus en de volgende ochtend goed luchten om de stank weer weg te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.