Etiketten lezen, Pinda-allergie, voedselallergie

Bewegingsvrijheid voor kinderen met een voedselallergie

Ook kinderen met een voedselallergie moeten vrij kunnen spelen. Zonder de aanwezigheid van hun ouders. En zonder de hele tijd een tas met noodmedicijnen mee te slepen. Hoe wij dat met een gerust hart doen, lees je in deze blog.

IMG_5840.JPG
Heuptasje

Je hebt in mijn blog over speelafspraakjes al kunnen lezen dat mijn dochters nergens naar toe gaan zonder hun allergietas. Maar ja in bomen klimmen met zo’n tasje… of skaten? Daar hebben ze toch echt meer bewegingsvrijheid voor nodig!

De oplossing die voor ons goed werkt, is de SPIbelt. Dat is een klein elastisch heuptasje waar gemakkelijk 2 Epipennen in passen. Met buitenspelen maak ik trouwens een uitzondering en krijgen ze slechts 1 pen mee. Omdat ze niet zelf de Epipen kunnen zetten, stop ik ook een kopie van de allergiekaart in het tasje en een Aerius pilletje.

De SPIbelt kun je bestellen op spibelt.nl. Er zijn voor kinderen kleine tasjes in leuke kleuren. Je vindt ze in de shop onder diabetes. Ik moet er trouwens zelf nog een voor Femke bestellen! Ze heeft inmiddels bijna alles wat Anne ook heeft, maar deze nog niet.

SOS armband

Als ze een allergische reactie krijgen zonder dat er een bekende volwassene bij is, moet een toevallige voorbijganger natuurlijk wel weten wat er aan de hand is en ook snel kunnen handelen. Daarom hebben we ook een armband met daarop de vermelding van haar naam en allergie. Op de achterkant staan instructies en natuurlijk onze telefoonnummers.

Ook handig trouwens als je ze kwijt raakt in de Efteling ofzo! Dan hebben ze altijd een telefoonnummer bij de hand.

ICEtags

Deze leuke SOS armband heb ik bij ICEtag gekocht. Je kunt er 2x 5 regels tekst op kwijt. Wat ik heel leuk vond is de handgeschreven boodschap bij ons pakketje.

Waarom zoveel gedoe als je kind tijdens het buitenspelen geen pinda’s of noten eet? Een allergisch reactie kan ook pas (veel) later optreden! En snel handelen is cruciaal bij een reactie. Er is geen tijd om eerst uit te vogelen wie het kind is en waar de ouders zijn.

 

 

 

2 gedachten over “Bewegingsvrijheid voor kinderen met een voedselallergie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.