Gezonde voeding

Ga je voor ROOD of GROEN?

Rood staat vaak synoniem voor gevaar en groen voor veilig. Opvallend genoeg valt de keuze voor de kleur van de smoothie hier thuis op rood, want dat is veilig, dat kennen ze. En de groene? Die levert wat angstige gezichten op. Groen is van groente en die lusten ze ’s avonds op hun bord, maar in een glas…

Ga jij voor rood of groen?

Snelle groene smoothie

Hardlopers krijgen snel een tekort aan ijzer. Dat komt doordat je lichaam door de hogere mate van inspanning meer moeite heeft met het opnemen van ijzer. Je kunt het aanvullen met mager rood vlees, kip, vis en spinazie. Ik kies daarom voor de groene met spinazie!

Ik ben niet van het keurig afmeten van ingrediënten. Voor deze smoothie neem ik een banaan, een avocado, flink wat verse spinaziebladeren (steeltjes laat ik zitten) en biologische sinaasappelsap (nog lekkerder en gezonder met vers sap!). Eerst mix ik de banaan, avocado en sinaasappelsap. Daarna de spinazie er doorheen. Als je begint met de spinazie kom, loopt je staafmixer vast

En dan proeven! Is de smoothie nog te dik? Voeg dan nog wat sap of water toe.

Toch de rode smoothie?

Ook voor de rode smoothie voeg ik alles op gevoel toe. Eerst een banaan met sinaasappelsap en magere yoghurt mixen daarna doe ik er bevroren rood fruit in. Als je het niet eerst laat ontdooien is het net een gezonde milkshake. Heerlijk! Ook een favoriet van me dus meestal kies ik niet, maar wissel ik af.

Welke vond jij het lekkerst?

smoothie op

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.