Uncategorized

#VerseOogst weekend ideeën

Afgelopen dinsdag kreeg ik mijn Verse Oogst Box binnen. Ik ben er zoals je in mijn vorige blog kunt lezen toen meteen mee aan de slag gegaan. Ook de dagen daarna heb ik steeds ingrediënten uit de doos gegeten.
Weekend idee

In het weekend probeer ik toch altijd wel wat meer tijd uit te trekken voor het bereiden van de maaltijden. Ook iets nieuws uit proberen hoort daar bij.

Zaterdag heb ik het echter eenvoudig gehouden, want ik was de hele dag weg en mijn ouders wilden na een dag lang oppassen wel mee-eten, maar niet te laat naar huis. Dus dat werden snelle Mexicaanse wraps met lekker veel tomaten, courgette, uien en de gele en rode paprika, allemaal uit de box, knoflook natuurlijk en mais, kidneybonen en gehakt. Om het te kruiden heb ik Picadillo van Jonnie Boer gebruikt. Fijn om te gebruiken, want er is geen zout aan toegevoegd.

Wrappen met de Coolwrap

Zondag voor de lunch ben ik wat gaan experimenteren. De bijzondere vorm van de Coolwrap nodigt natuurlijk wel uit om er wraps van te maken. Ik besloot om er een oosters tintje aan te geven. Eerst heb ik van kikkererwtenmeel met zelfgemaakte nassikruiden een wrap gemaakt. Op die wrap heb ik een (kort geblanceerd) blad van de kool gelegd. Verder heb ik hem gevuld met taugé en de rode paprika waarvan er lekker veel in de box zaten. En voor de finishing touch een scheutje ketjap. Dit heb ik opgerold en geproefd. Ik vond het heerlijk.


Smoothie uit de box

Ik was wel weer eens toe aan een nieuwe smoothie en heb toen op basis van een recept dat ik eens gezien heb aan de slag gegaan met komkommer, peer en peterselie uit de box. Aangevuld met limoensap en munt uit de moestuin. Het werden 2 peren en een halve komkommer, een handje kruiden van elk en een scheutje limoen. Met water kun je hem wat verdunnen. Lekker fris bij de wrap.

Samen een meer dan prima zondagmiddaglunch.

  

En nog meer

De box lijkt maar niet leeg te raken! Vooral met de Coolwrap kun je een tijd doen. Aan het eind van de middag hadden we nog een geboortefeestje. Dus ook voor vanavond wel vers en zelfgemaakt, maar niet te lang in de keuken. En omdat nassi veel lekkerder smaakt als je het even laat staan, heb ik besloten om dat vanmiddag al te maken. Van alle groenten heb ik ongeveer evenveel gebruikt: witte kool (Coolwrap), prei, rode paprika en taugé met kipsatéblokjes (geen pinda’s uiteraard) en zilvervliesrijst. De kruiden heb ik zelf gemixt. Het recept zet ik binnenkort op mijn blog. Gebakken ei is het lekkerst om vlak voor het serveren er door te doen.


Gestrand bij het pannenkoekenhuis

Op de terugweg van het feestje fietsen we langs het pannenkoekenhuis. Anne vroeg of we daar konden gaan eten. Ze achtte de kans wel groot dat het zou mogen, want papa is op mannenweekend en die doet ook waar hij zin in heeft;-). Goed idee!

Hebben we morgenavond heerlijke nassi en nog meer tijd voor elkaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.