Etiketten lezen, Gezonde voeding, Natuurvoedingsadviseur

Gestart met de opleiding Natuurvoedingsadviseur

De eerste les van de opleiding Natuurvoedingsadviseur van Sonnevelt opleidingen in Zaltbommel was vooral een hele praktische. We hebben de definitie gekregen van natuurvoeding. Die is erg veelomvattend. Natuurlijk hoorden we ook wat er de komende 14 lessen van ons wordt verwacht.

Presenteren en examen

We krijgen niet alleen een schriftelijk en mondeling examen, maar moeten ook twee keer presenteren. Dat moet me als communicatie professional toch lukken. Ik ben alleen de volgende les al meteen aan de beurt. Waar ga ik het dan over hebben? Heb ik al een visie op natuurvoeding? Zaterdag 17-10 praat ik mee op BIO1000 dat zou zomaar een mooi onderwerp kunnen opleveren!

Kookopdrachten

Naast het leren van de de docent en uit de boeken. Is ook een wekelijkse kookopdracht onderdeel van de lessen. Iedere week aan de hand van een opdracht iets koken dat de hele groep kan proeven. Niet onbelangrijk onderdeel van de spelregels: alles zonder vlees, vis en insecten. Eieren en melk mogen wel. Waarom geen vlees, vis en insecten? In de definitie van natuurvoeding wordt staat niet de term vegetarisch. Volgende les maar eens vragen.

Proeven

Proeven is een kunst op zich. Ik moet er vooral de tijd voor leren nemen.

Conclusie: het smaakt naar meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.