Gezonde voeding

Verse Oogst Box proefpanel

Op Facebook las ik dat de Greenery een nieuw concept wilde testen, de Verse Oogst box. Zij zochten mensen voor het proefpanel. Ik heb me aangemeld en mag meedoen!

Wat is de Verse Oogst Box?

Wij stellen in de Verse Oogst Box onze meest gezonde en lekkerste seizoensproducten voor je samen. We gaan je niet vertellen wat je met de oogst in je Box moet maken – dat mag je helemaal zelf weten. We voegen wel, ter inspiratie, een aantal receptsuggesties toe. Daarmee eet je altijd goed, hoe je week er ook uit ziet. Bron: e-mail Verse Oogst

Testfase

Het proces van de Verse Oogst Box wordt nu getest op consumenten. In ruil voor het doorlopen van het proces en het invullen van een evaluatie ontvangen we als proefpanel een box thuis. Vorige week dinsdag kreeg ik een e-mail met daarin de vraag of ik de box uiterlijk woensdag voor 23:00 uur wilde bestellen. Bestellen gaat eenvoudig via de website. Ik had de keuze uit verschillende boxen en koos voor de box voor 4 personen voor 3 dagen. Bestellen ging eenvoudig en ik ontving een e-mail ter bevestiging.  Niet bij iedereen was alles meteen duidelijk. Dat werd opgelost door het proefpanel een mail te sturen met antwoord op de gestelde vragen.

De inhoud van de box

Verrassingen zijn leuk, ook met eten, maar met een gezin is het ook wel prettig om te weten wat je gaat koken en vooral wat er nog bij gekocht moet worden. Meestal besluit ik op zaterdag wat we de week erna gaan eten en doe ik die dag meteen de weekboodschappen. Heel handig dus dat de Verse Oogst box een mail stuurt met de inhoud. Dat hoef ik dus niet meer te kopen! Op donderdag kreeg ik een mail met daarin de inhoud. Peren, mango, coolwrap en wortelen. Uhhh voor 4 personen 3 dagen eten?  Dat wordt improviseren. Er stonden wel wat leuke recepten bij. Alleen met ingrediënten die ik miste bij de inhoud. Uiteindelijk maar alleen de boodschappen gedaan voor zaterdag tot en met dinsdag. Het is een test dus dit gaan ze vast nog verbeteren.

Levering

Wanneer de box geleverd wordt is vooraf duidelijk. Het wordt zowel door Verse Oogst als PostNL bevestigd. Levering is ’s avonds dus handig als je werkt. De bezorger was bij ons al veel vroeger dan gepland dus toen ik de kinderen van de BSO had gehaald, stond hij al voor de deur te wachten. De box wordt geleverd in een afgesloten koelkrat van PostNL. De bezorger haalt het pakket ter plekke uit de koelkrat. Heel netjes.

De echte inhoud

Kijk zelf maar wat er allemaal in zit! Verse Oogst Box

Een mooie variatie aan verse groenten en fruit, Het ziet er allemaal heel goed uit. Gek genoeg had ik alleen de verwachting dat de producten bij mij uit de buurt zouden komen. Ik weet niet meer waarom die indruk bij mij werd gewekt,misschien omdat ze zeiden dat ze op maandag zouden gaan oogsten. Hoe dan ook de indruk was gewekt daarom heb ik toch wat moeite met mango uit Brazilië, maandag geplukt en meteen met het vliegtuig mee? Sinaasappels uit Spanje? En nog wat groenten uit Duitsland.

Meteen mee koken

Ik wilde gisteravond frietjes van zoete aardappel maken, met een salade en tonijnsteak. Behalve de sla zat er voldoende in voor 2 bakjes rauwkost voor de kinderen om de kooktijd te overbruggen en voor een goed gevulde salade. Lekker ook met de verse peterselie. Zelf nog wel zonnebloempitten toegevoegd. Zoete aardappels zaten ook in de box dus daarom heb ik maar meteen gekookt met de inhoud van de box. De aardbeien waren een lekker toetje. Heerlijk gegeten en vandaag bedenken wat we met de rest gaan maken.

inhoud 2 verse oogstinhoud 3 verse oogstfrietjes van zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.