Runningtherapie

Iedere keer als ik terug kom van mijn rondje hardlopen, kort of lang, ervaar ik wat het voor me doet. Ik ontspan, loop mijn hoofd leeg en laad weer helemaal op. En niet onbelangrijk: ik geniet van de mooie bosrijke omgeving. Voor mij is het een manier om op andere momenten in de week alle ballen in de lucht te kunnen houden.

adv fb coffee&run

Coffee & Run GRATIS kennismaken met Runningtherapie.

Wil jij weten wat Running therapie voor jou kan doen? Elke eerste maandag van de maand om 10 uur is er Coffee & Run bij Buitenplaats De Bergse Bossen in Driebergen. Ik trakteer je op een kop koffie of thee en vertel je over Runningtherapie. En we gaan natuurlijk het prachtige bos in om zelf het effect van Runningtherapie te voelen.

Geef je snel op, want vol=vol! En net als bij de reguliere groepstraining is het maximum 4 deelnemers.

 

Je beter voelen door hardlopen

Runningtherapie is het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten er van zal je met name op psychisch gebied ervaren. Het is een therapievorm waarbij praten ondergeschikt is aan het bewegen. Deze therapie kun je voorafgaand aan of aanvullend op een traject bij een psycholoog en/of medicatie(depressie) inzetten. Maar vergeet ook preventie niet. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!
Om deel te nemen aan runningtherapie heb je geen ervaring met hardlopen nodig.

Om anderen ook hetzelfde prettige gevoel van hardlopen te laten ervaren heb ik mij laten scholen tot running therapeut door de grondleggers van runningtherapie Bram Bakker en Simon van Woerkom.

Als runningtherapeut help ik mensen met uiteenlopende psychische problemen en klachten, zoals een burn-out of depressie door met hen te gaan hardlopen. We starten heel rustig en bouwen op naar een half uur (zelfstandig) kunnen lopen. Ook als je (nog) geen klachten hebt,  maar een betere balans wilt tussen arbeid (inspanning, sport, werk) en rust (herstel, ontspanning), dan kan runningtherapie je daar bij helpen.

Door een rustige duurloop zal zowel je psychische als lichamelijke conditie verbeteren. Je versterkt je hart- en vaatstelsel en daarmee je gezondheid en je brengt vooral ook je gedachten tot rust. Dat regelmatig bewegen door bijvoorbeeld een rustige duurloop (of fietsen) de mens goed doet is wetenschappelijk bewezen. Het brengt een aantal processen in je lichaam op gang die stoffen produceren waardoor je je prettiger gaat voelen.

(Terug) in balans

Kom je niet makkelijk en op eigen kracht tot bewegen? Of betwijfel je of hardlopen iets voor je is?  Wanneer je last hebt van de volgende verschijnselen kan runningtherapie zeker iets voor je zijn:
• Stress
• Burn-out
• Depressie
• Slecht slapen
• Angst- en paniekaanvallen

Wil je weten hoe running therapie jou kan helpen? Bekijk dan dit filmpje. Je kunt ook contact met mij opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek.

Starten met lopen

Na een intake gesprek gaan we de eerste keer samen lopen en daarna loop je mee in de therapiegroep (2-4 deelnemers). Individuele training is ook mogelijk. In de 12 weken die volgen, loop je elke week twee keer in de groep en loop je zelf ook nog een keer. Iedere deelnemer heeft zijn eigen haalbare doelen waar we tijdens de trainingen aan werken.

Tijden en locatie

Je kunt wekelijks instromen in de therapiegroep en een gratis proefles is altijd mogelijk. 
Tijd: maandag 10.00-11.00 uur
Locatie (verzamelen): Bergse Bossen, Traaij 299 in Driebergen

Andere tijden, dagen of startplaatsen (Utrechtse Heuvelrug en Zeist) in overleg mogelijk!

Kosten*

In groepsverband € 25,- per training bij 1x per week. Strippenkaart 12x kost €299,- Strippenkaart 2x per week (24x) kost € 575,-.
 
Werkgever
Ben je (deels) arbeidsongeschikt? Dan is je werkgever of bedrijfsarts mogelijk bereid om de kosten voor runningtherapie te vergoeden. Werk je nog wel maar heb je stress-gerelateerde klachten? Informeer dan of je preventief runningtherapie mag volgen.
 
Zorgverzekeraars
Een enkele zorgverzekeraar vergoedt runningtherapie. Informeer altijd bij je ziektekostenverzekeraar en/of werkgever of je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding in het kader van gezondheid- en beweegprogramma’s.
 
Eigen bedrijf
Heb je een eigen bedrijf dan kun je de kosten van de runningtherapie als aftrekpost opvoeren onder ‘coachen/ persoonlijke ontwikkeling’.
 
*alle prijzen zijn inclusief 21% btw.