Over mij

Bedankt dat je de website van mijn praktijk bezoekt! Waarschijnlijk ben je op zoek naar meer energie en ben je benieuwd of ik je daar bij kan helpen. Hier lees je over hoe ik heb ontdekt dat ik zelf invloed heb op hoe vitaal ik me voel.

Ik ben Melinda, 44 jaar, voedingscoach en runningtherapeut bij Gezond voor jou en marketing- en communicatieprofessional bij ’s Heeren Loo en moeder van 2 dochters.

Geraffineerd

Eind 2014 kreeg ik een filmpje te zien van een Belgische journalist die een maand lang geen suiker had gegeten. Dat was een behoorlijke eye opener. Kort daarna zag ik een aanbieding voor een online cursus om 12 dagen suikervrij te gaan eten. Samen met mijn collega’s ben ik die uitdaging aangegaan. En wat een impact op mijn gezondheid! In mijn blogs over gezonde voeding lees je over mijn ervaringen in de zoektocht naar goed eten.

Een leven lang leren

Al het lezen over voeding heeft mij nog nieuwsgieriger gemaakt, maar leidt ook tot voedselverwarring. Daarom heb ik de online opleiding (MOOC) Nutrition & Health part 1 – macronutrients and overnutrition afgerond. Bij Sonnevelt opleidingen heb ik in 2016 de opleiding Natuurvoedingsadviseur en in 2018 de opleiding Beweegcoach afgerond.  Zo kan ik je niet alleen adviseren op voedingsgebied, maar ook bij het bewegen. Die combinatie is natuurlijk de basis voor vitaliteit! Eind 2018 ben ik opgeleid tot Running therapeut en kan ik Running therapie geven aan bijvoorbeeld mensen met een  burn-out.

In beweging
In 2013 begon ik met hardlopen. Omdat ik liever op de bank zat dan aan sport deed, volgde ik braaf Start to Run van Evy Gruyaert. From couch to 5K. Na wat blessures rende ik een jaar later eindelijk 30 minuten achter elkaar. Inmiddels heb ik de 3Bergenloop (6 km en 12 km) en 3x de Zandvoort Circuitrun (12 km), de 5 en 10 (2x) Engelse mijl van de Dam tot Damloop en de 7-Heuvelenloop (10 EM) gelopen. In april 2016 heb ik genoten van de halve marathon van Berlijn!

Sinds begin 2017 zit ik op zwemles ;-). Met een triatlon als volgende uitdaging (april 2017), wilde ik de borstcrawl goed onder de knie krijgen. Nu is het vooral een cross training naast het hardlopen.

Ook voor 2019 heb ik weer sportieve doelen gesteld. Met meteen een goede start op 5 januari!

De combinatie van gezonder eten en 2-3x per week sporten (hardlopen en zwemmen) levert mij veel meer energie op (en een paar kilootjes minder).

Leven en lezen met voedselallergie

Sinds we weten dat onze twee meiden zeer heftig reageren op pinda’s en noten speelt eten of eigenlijk alles weten en lezen over ons eten een hele belangrijke rol in ons leven. Omdat zelfs de kleinste hoeveelheid pinda/noot bij hen een levensbedreigende reactie kan opleveren, lees ik alle etiketten, vraag ik overal om de ingrediëntenlijst en zorg ik dat zij altijd veilige producten bij zich hebben. In de blogs over voedselallergie lees je over onze ervaringen. Ik hoop daarmee andere ouders te kunnen helpen.

Een gedachte over “Over mij”

  1. Hoi Melinda, goed initiatief en goed te horen dat het goed met je gaat.
    Ik werk voor Natudis en Allergieplatform.nl. De laatste is een autoriteit in NL. Dezelfde aanleiding als jij, dochter met allergie. Laat maar weten als je meer info, namen etc, nodig hebt. Groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.